Speciale Boomfeestdag actie!

Op woensdag 14 maart is het Boomfeestdag. Ter gelegenheid hiervan hebben wij samen met onze dealer Innogreen een kortingsactie op onze regenwormen. De actie is speciaal bedoeld voor gemeentelijke instellingen. Regenwormen zijn een ideale bodemverbeteraar, te gebruiken bij aan te planten of reeds verplante bomen.

De bestelperiode voor de actie loopt van maandag 19 februari t/m vrijdag 9 maart 2018.

Nieuw: biobased wortelschermen

biobased wortelschermenNatural Plastics heeft onlangs biobased wortelschermen ontwikkeld die vervaardigd zijn uit hernieuwbare bron. Wij kunnen ze voor u in verschillende hoogtes maken.

biologisch afbreekbare boomverankering in Osaka (Japan)

dag openbare ruimtenIn Osaka Japan is een mooi project met onze biologisch afbreekbare boomverankering uitgevoerd. Er is gekozen voor ons boomplantsysteem op basis van de voordelen voor biodiversiteit en de reductie van fijnstof en CO2.

In Japan kijkt men steeds bewuster naar wat men achterlaat voor de komende generatie en is men veel minder bang voor verandering. De mens is van nature bang voor verandering, veroorzaakt door de Amygdala (een kern in onze hersens).

Havens Rotterdam onderstrepen motto: "geen boom voor een boom"

Een van de meest vooruitstrevende regio's van Nederland trekt haar innovatieve karakter door op het vlak van boom planten.

De Dag van de Openbare Ruimte 2017

dag openbare ruimtenNatural Plastics is uiteraard aanwezig op de dag van de Openbare Ruimte. Op 27 en 28 september bent u van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht bij standnummer 2.2.22. Hier tonen wij u graag onze innovaties en concepten en voorzien deze van uitleg.

Verkoopovereenkomst met greenSand

Natural Plastics heeft een verkoopovereenkomst afgesloten met greenSand en heeft nu ook greenSand in haar portfolio.

Wat is greenSand?

greenSand is Olivijn. Een mineraal dat in grote hoeveelheden op aarde voorkomt en al miljoenen jaren CO2 verwijdert uit de lucht. Wij verkopen en verspreiden zand en stenen van Olivijn.

Het is heel gemakkelijk. Strooi Olivijn zand en stenen uit en de natuur doet al het zware werk.

Sustainable Tree Systems B.V.

Op 17 juni 2016 heeft er een herstructurering plaats gevonden bij Natural Plastics.

Natural Plastics B.V. gaat verder in het ontwikkelen van producten. De exploitatie van de boomgerelateerde producten wordt overgenomen door Sustainable Tree Systems B.V..

Rijkswaterstaat publiceert Factsheet Bee-o-based

Bee-o-based is een maaibeschermer die ontwikkeld werd in samenwerking met de Europese Unie. De herbruikbare sheets kunnen ingezet worden voor meerdere doeleinden; bijvoorbeeld als watergeefsheet. Rijkswaterstaat zet de sheets in ter bescherming van lichtmasten. 

Natural Plastics op week van de Circulaire Economie

Natural Plastics staat op uitnodiging van Rijkswaterstaat op de tentoonstelling van de week van de Circulaire Economie.

Feestelijke opening 7e biobased geplante boomcirkel

Natural Plastics draagt haar steentje bij aan de 7e biobased geplante boomcirkel in Midden Maasland.

Keeper systeem 53x beter voor biodiversiteit

bioversity footprintNatural Captains heeft onderzoek uitgevoerd naar de biodiversiteitsfootprint boomverankeringsystemen. Hierin werd het systeem van Natural Plastics vergeleken het traditionele systeem met boompalen.

Uit de resultaten blijkt dat het systeem voor boomverankering van Natural Plastics maar liefst 53 x beter is voor de biodiversiteit.

De Dag van de Openbare Ruimte 2016

dag openbare ruimtenNatural Plastics is uiteraard aanwezig op de dag van de Openbare Ruimte. Op 28 en 29 september bent u van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht bij standnummer 4.5.16. Hier tonen wij u graag onze innovaties en concepten en voorzien deze van uitleg.

Nederlandse Boominfodag 9/10 juni 2016

Op 9 en 10 juni is de Nederlandse Boominfodag bij de Hogeschool van Hall Larenstein in Velp. Uiteraard zal Natural Plastics op dit toonaangevende congres aanwezig zijn om haar innovatieve oplossingen te tonen aan de bezoekers.

Sustainable Hero 2012
Winnaar 2012 : Natural Plastics
Lees verder op EY.com of Beco.nl