"Creating a circulair economy with a focus on biobased"

Kluitverankering

Met kluitverankering staat uw boom stevig in de grond

Nieuwe bomen die u plant hebben meestal een kluit. U graaft een gat en hierin plaatst u de boom met kluit. Maar de kluit van een jonge boom heeft nog geen verbinding met de vaste grond. Bij hevige windvlagen loopt de boom het risico op omvallen. Daarom moet u in de meeste gevallen een verankering aanbrengen. Verankering kan bovengronds, maar nog beter is het om ondergrondse verankering aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld met kluitverankering. Hiermee verankert u de kluit stevig in de grond en blijft de boom stevig op zijn plek staan. Toch krijgt de boom alle mogelijkheden om op natuurlijke wijze te bewegen.

Met biobased kluitverankering uw boom milieuvriendelijk verankert

Bovengrondse verankering van uw boom heeft het nadeel dat tijdens de eerste jaren van de jonge boom er palen rondom de stam staan. Deze palen verstoren het natuurlijke uitzicht. Wanneer de palen niet tijdig of helemaal niet worden weggehaald zullen ze gaan rotten en dit is niet bevorderlijk voor de boom. Met ondergrondse verankering heeft u dit probleem niet en helemaal niet als u gebruikmaakt van biobased kluitverankering. Biobased kluitverankering is het verankeren van de kluit in de ondergrond met biologisch afbreekbare materialen. Wanneer verankering niet meer nodig is, zullen de verankeringsmaterialen vanzelf vergaan en blijven er geen voor het milieu schadelijke producten in de grond aanwezig.

Kluitverankering biobased van Natural Plastics

Natural Plastics heeft het Keeper systeem uitgebracht als kluitverankering biobased. Keepers die gemaakt zijn van biologische materialen uit restafval uit de voedselindustrie, worden verbonden met Naturope. Naturope is een milieuvriendelijk alternatief voor draden of touw bestaande uit kunststof. Naturope is een nylon touw dat bestaat uit natuurlijke en biologische materialen. Zowel de Keepers als Naturope touw zullen vanzelf vergaan en er blijven geen stoffen meer achter in de natuur. Met het Keeper Systeem zorgt u voor een stevige kluitverankering biobased, goed voor uw bomen en voor het klimaat.

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.

Bekijk hier alle producten:

Keeper Systeem
Keeper Systeem
Biobased Wortelschermen
Biobased Wortelschermen
Biobased Maaibeschermer
Biobased Maaibeschermer
Biobased Buizen
Biobased Buizen
Biobased Faunaraster
Biobased Faunaraster
Biobased Reclameborden
Biobased Reclameborden
Biobased Wegmeubilair
Biobased Wegmeubilair
GreenSand
GreenSand
Biodoek
Biodoek
Klimaatadaptieve Beplanting
Klimaatadaptieve Beplanting
Water geven
Water geven
Innogreen
Innogreen
Biobased gevelbescherming
BIOBASED GEVELBESCHERMING

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.