"Creating a circulair economy with a focus on biobased"

Afbreekbare boomverankering

Met afbreekbare boomverankering een goede en milieuvriendelijke verankering

Bij het planten van nieuwe en jonge bomen moeten de bomen verankerd worden. Dit is nodig, want de kluit is nog klein en niet verbonden met de bodem. Dit zal een proces zijn van ongeveer twee tot drie jaar. Daarna zijn de wortels dusdanig volgroeid, zodat dat de bomen geen verankering meer nodig hebben. Veel overheden en groenbedrijven plaatsen bij nieuwe aanplant bovengrondse boomverankering. Hierdoor staat de boom altijd omringt door twee of drie palen. Dit beperkt de groei van de boom en is minder mooi om te zien. Ondergrondse verankering is beter. De boom krijgt dan alle mogelijkheden om op natuurlijke wijze te bewegen en dit stimuleert het groeiproces. Wist u van de mogelijkheden van afbreekbare boomverankering?

Wat is boomverankering afbreekbaar?

Ondergrondse boomverankering is goed voor de boom zelf en zal nooit een storend element in de openbare ruimte geven, zoals met bovengrondse boomverankering wel het geval is. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat bij het gebruik van niet duurzame materialen voor de verankering, u de grond vervuild. Verankering is tijdelijk, maar u zult niet de verankering weer gaan opgraven. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van boomverankering afbreekbaar. Dit houdt in dat het materiaal van de verankering afbreekbaar is. Tegen de tijd dat de boom geen verankering meer nodig heeft, zal het materiaal vergaan en geen sporen meer achterlaten.

Gebruik de biobased afbreekbare boomverankering van Natural Plastics

Met haar Keeper Systeem heeft Natural Plastics de oplossing gevonden voor biobased afbreekbare boomverankering. Het systeem bestaat uit diverse onderdelen, waarbij de keepers en een biologisch afbreekbaar touw ondergrondse verankering aan de boom geven. Al deze onderdelen vergaan na verloop van tijd, maar zullen voor voldoende verankering zorgen voor de tijd als dit nodig is. Naast boomverankering biedt Natural Plastics ook andere biologisch afbreekbare producten aan, zoals drainagebuizen en gietranden.

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.

Bekijk hier alle producten:

Keeper Systeem
Keeper Systeem
Biobased Wortelschermen
Biobased Wortelschermen
Biobased Maaibeschermer
Biobased Maaibeschermer
Biobased Buizen
Biobased Buizen
Biobased Faunaraster
Biobased Faunaraster
Biobased Reclameborden
Biobased Reclameborden
Biobased Wegmeubilair
Biobased Wegmeubilair
GreenSand
GreenSand
Biodoek
Biodoek
Klimaatadaptieve Beplanting
Klimaatadaptieve Beplanting
Water geven
Water geven
Innogreen
Innogreen
Biobased gevelbescherming
BIOBASED GEVELBESCHERMING

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.