"Creating a circulair economy with a focus on biobased"

Productontwikkelingen

Productontwikkelingen

Natural Plastics International heeft een scala aan biobased producten ontwikkeld. Al naar gelang de toepassing wordt gekozen voor afbreekbare of juist niet-afbreekbare oplossing. De niet-afbreekbare biobased producten zijn 100% recyclebaar.

Voorbeelden van producten die wij hebben ontwikkeld zijn de biobased mosstok, biobased paddenstoel, de verkeersborden, de biologisch afbreekbare drainage, het biologisch afbreekbare boomplantsysteem (keepersysteem).

Heeft u een product in gedachte dat u graag biobased zou willen ontwikkelen en/of heeft u vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

  • Biobased Paddestoelen

  • Biobased Onderdeel voor gietrand

  • Biobased Mosstok

  • Biobased verkeersborden

  • Biobased fietsensteun

  • Biobased faunaraster

  • Biobased bermpalen

  • Biobased drainage

Lees meer: Productontwikkelingen

Methode Magneet

Het invoeren van een succesvolle innovatie bestaat namelijk voor 25% uit technisch innovatie en voor 75% uit sociale innovatie. Het wegnemen van vooroordelen, zorgen en weerstanden is dus enorm belangrijk om (duurzame) vernieuwingen succesvol in te voeren. De methode Magneet is een beproefd 4 stappenplan om innovaties op een gedragen wijze in te voeren in een project of organisatie. Weerstanden worden weggenomen en bestaande patronen doorbroken, waardoor (circulaire en duurzame) innovaties versneld ingevoerd worden.

De Methode Magneet die Natural Plastics regelmatig inzet, is bewezen effectief en helpt bij het realiseren van duurzame veranderingen. Methode Magneet werd voor het eerst toegepast in de Green Deal C-199 (periode 2016-2019). De methode kent vier fasen die op elk project toegepast en in elke organisatie kan worden doorlopen. Uniek is dat de methode inspeelt op zowel het technische als het sociale aspect van innovatie!

Bij stap 1 wordt de urgentie tot verandering geduid en gewerkt aan enthousiasme in het projectteam, in stap 2 wordt een heldere toekomstvisie en bijbehorend kansendossier opgesteld. Stap 3 staat in het teken van samenwerken en het aanbrengen van focus en in de laatste stap gaan we het echt doen en toepassen.

Zo bewandelen we met de Methode Magneet de kortste weg van praten naar doen!

Meer informatie?

neem contact opof download de brochure

Biobased Consultancy Buitenruimte

Natural Plastics heeft grote kennis van de mogelijkheden van biobased producten. Wij willen u graag helpen bij de verduurzaming van uw buitenruimte.

Lees meer: Biobased Consultancy Buitenruimte

Workshops

De invoering van een nieuw product valt of staat met de voorbereiding. Daarom ontwikkelde Natural Plastics speciale workshops voor u. Deze workshops helpen u bij het goed voorbereiden en gebruiken van ons verankeringssysteem.

Lees meer: Workshops

Advies

Centre of Expertise Biobased Economy

Natural Plastics is tegenwoordig ambassadeur van het Centre of Expertise Biobased Economy. Dus met vragen over de Biobased Economy bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder met onze kennis en het netwerk dat wij ter beschikking hebben.

Lees meer: Advies