"Creating a circulair economy with a focus on biobased"

Afbreekbare drainage

Met afbreekbare drainage een slimme oplossing om groen van water te voorzien

Planten, struiken, bloemen en bomen dienen regelmatig van vocht te worden voorzien. Tijdens droge periodes kan dit lastig zijn, helemaal als u zuinig om moet springen met water. Toch wilt u uw openbare ruimtes mooi groen houden. Als besproeien niet mogelijk is, dan is een drainagesysteem misschien de oplossing. Een drainagesysteem bestaat meestal uit een ondergronds buizenstelsel met gaatjes en die uw groen geleidelijk van water voorziet. Vooral nieuw aangeplante bomen hebben grote behoefte aan veel vocht. Het is belangrijk dat zij voortdurend van vocht worden voorzien. Met afbreekbare drainage heeft u niet alleen een slimme, maar ook een verantwoorde oplossing gevonden voor het bewateren van uw bomen en beplanting.

Waarom drainage afbreekbaar gebruiken?

Vooral voor jonge bomen die voortdurend van water moeten worden voorzien, is drainage afbreekbaar een gunstige oplossing. Rondom de boom kunt u eenvoudig een drainagesysteem aanleggen. Omdat na enkele jaren de boom voldoende ontwikkeld is om vocht uit de bodem te halen, is drainage niet meer nodig. Toch liggen er nog drainagebuizen in de grond. Als deze buizen van het traditioneel gebruikte PVC zijn gemaakt, dan is dit vervuilend voor de bodem. PVC zal ook nooit vergaan en is daarom slecht voor het milieu. U wilt immers zo weinig mogelijk vervuilende middelen in uw bodem? Drainage afbreekbaar is de oplossing. Met drainagebuizen die 100% biologisch afbreek zijn, zal er geen bodemvervuiling meer zijn. Als de buizen hun werk hebben gedaan, vergaan ze en blijft er niets meer achter.

Biobased afbreekbare drainage van Natural Plastics

Welk bedrijf of instelling u ook bent, het is tegenwoordig belangrijk om bij al uw bedrijfsprocessen na te denken over wat voor gevolgen het heeft voor het klimaat. Ondergrondse drainage is een mooi systeem en een goede oplossing voor het bewateren van uw bomen, struiken en planten. Maar u stopt hierdoor wel materialen in de grond die mogelijk schadelijk zijn voor het milieu. Met biobased afbreekbare drainage maakt u juist een verantwoorde keuze. U hoeft zich geen zorgen te maken over de gevolgen van uw drainagesysteem voor het milieu, want deze gevolgen bestaan niet meer.

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.

Bekijk hier alle producten:

Keeper Systeem
Keeper Systeem
Biobased Wortelschermen
Biobased Wortelschermen
Biobased Maaibeschermer
Biobased Maaibeschermer
Biobased Buizen
Biobased Buizen
Biobased Faunaraster
Biobased Faunaraster
Biobased Reclameborden
Biobased Reclameborden
Biobased Wegmeubilair
Biobased Wegmeubilair
GreenSand
GreenSand
Biodoek
Biodoek
Klimaatadaptieve Beplanting
Klimaatadaptieve Beplanting
Water geven
Water geven
Innogreen
Innogreen
Biobased gevelbescherming
BIOBASED GEVELBESCHERMING

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.