"Creating a circulair economy with a focus on biobased"

Boomverankering

Boomverankering nodig voor nieuw aangeplante bomen?

Gaat u als overheid of groenbedrijf jonge en nieuwe bomen aanplanten, dan dienen deze bomen verankert te worden. Vooral op plekken waar de wind vrij spel heeft, is er het risico dat een jonge boom zonder verankering omwaait. De meest bekende boomverankering is de bovengrondse verankering. Hierbij worden er rondom de nog dunne boomstam drie paaltjes geplaatst die met de boom verbonden zijn. Een methode die veel beter is voor de boom, is ondergrondse boomverankering. Ondergrondse verankering kan bovendien op een natuurvriendelijke wijze, waarbij gebruik gemaakt wordt van een natuurlijk afbreekbare boomverankering.

Wat is biobased boomverankering?

Biobased boomverankering is een ondergronds verankeringssysteem. Het staat bekend als het Keeper systeem, uitgegeven door Natural Plastics. Hiermee verankert u uw jonge bomen stevig in de grond en toch kunnen de bomen op een natuurlijk wijze bewegen. Dit zal tevens de groei van de bomen stimuleren en des te eerder is verankering niet meer nodig. Het bijzondere aan het Keeper systeem, is dat het gemaakt is van Cradonyl. Dit is een bioplastic dat is gemaakt van voedselresten uit de voedselindustrie. Na verloop van tijd vergaan alle onderdelen van het Keeper systeem, er blijven dus geen onderdelen achter die schadelijk zijn voor het milieu en niet zullen afbreken. Tevens bespaart u veel tijd, want bovengrondse verankering hoeft niet meer verwijderd te worden.

De biobased boomverankeringen van Natural Plastics

Natural Plastics is een bedrijf die producten ontwerpt en fabriceert die geen schade aan de natuur veroorzaken. Dit gaat vooral om producten die geschikt zijn voor groenbedrijven, groenafdelingen van gemeentelijke overheden en de land- en tuinbouw. Hieronder ook de zeer populaire biobased boomverankeringen. Als bedrijf of instelling bent u met de producten van Natural Plastic ecologisch verantwoord bezig. Zijn er producten die enige begeleiding nodig hebben? Natural Plastics organiseert speciaal voor uw medewerkers workshops en kan u van uitstekend advies voorzien als u milieuvriendelijke producten zoekt.

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.

Bekijk hier alle producten:

Keeper Systeem
Keeper Systeem
Biobased Wortelschermen
Biobased Wortelschermen
Biobased Maaibeschermer
Biobased Maaibeschermer
Biobased Buizen
Biobased Buizen
Biobased Faunaraster
Biobased Faunaraster
Biobased Reclameborden
Biobased Reclameborden
Biobased Wegmeubilair
Biobased Wegmeubilair
GreenSand
GreenSand
Biodoek
Biodoek
Klimaatadaptieve Beplanting
Klimaatadaptieve Beplanting
Water geven
Water geven
Innogreen
Innogreen
Biobased gevelbescherming
BIOBASED GEVELBESCHERMING

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.