"Creating a circulair economy with a focus on biobased"

Drainage gietrand

Een drainage gietrand is noodzakelijk voor jonge bomen

Het planten van jonge bomen is vaak het sluitstuk van een renovatie of herinrichting van een bepaalde plek. Vaak wordt de bestrating opnieuw aangelegd en tenslotte nieuwe bomen gepland. Door alle (bouw)werkzaamheden is de bodemstructuur vaak gewijzigd. Dit kan nadelig zijn voor de jonge bomen. Hierdoor zal in veel gevallen het vermogen van de grond om water vast te houden verloren zijn gegaan. Dit komt na verloop van tijd wel, maar de kluit van de boom heeft veel water nodig. Om ervoor te zorgen dat de kluit voldoende water krijgt, kan er gebruik gemaakt worden van een drainage gietrand.

Drainage gietranden die goed zijn voor het milieu

Drainage gietranden worden rondom de kluit ingegraven. Boven de grond steekt de gietrand ongeveer 15 tot 25 centimeter uit. Water wat binnen de gietrand wordt gegoten wordt dan rechtstreeks afgegeven aan de kluit en zal niet van de boom wegstromen. Na twee tot drie seizoenen zijn de wortels van de jonge bomen dusdanig met de grond volgroeid, dat de kluit in staat is om voldoende water op te nemen. Natural Plastics heeft speciale drainage gietranden ontwikkeld op basis van suikerriet. Na gebruik kunnen deze gietranden opnieuw worden gebruikt of worden gerecycled. Hergebruik of het biologisch afbreken zorgt ervoor dat de gietranden geen enkele schade aan het milieu aanbrengen.

Een biobased gietrand van Natural Plastics

Natural plastics zorgt er met haar producten voor dat het milieu niet wordt verontreinigd en dat de CO² uitstoot wordt verminderd. Hierdoor levert u direct een bijdrage aan het milieu. De biobased gietrand van Natural Plastics is hier een goed voorbeeld van. De gietranden kunnen in diverse hoogtes worden geproduceerd, waar u maar behoefte aan heeft. Voor het vastzetten van de gietrand kunt u gebruikmaken van de biobased connectoren, die ook gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Dus ook wanneer u de gietranden na gebruik niet meer hergebruikt, ze zijn biologisch afbreekbaar en dus hoeft u geen zorgen te maken dat ze als afval schadelijk zijn.

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.

Bekijk hier alle producten:

Keeper Systeem
Keeper Systeem
Biobased Wortelschermen
Biobased Wortelschermen
Biobased Maaibeschermer
Biobased Maaibeschermer
Biobased Buizen
Biobased Buizen
Biobased Faunaraster
Biobased Faunaraster
Biobased Reclameborden
Biobased Reclameborden
Biobased Wegmeubilair
Biobased Wegmeubilair
GreenSand
GreenSand
Biodoek
Biodoek
Klimaatadaptieve Beplanting
Klimaatadaptieve Beplanting
Water geven
Water geven
Innogreen
Innogreen
Biobased gevelbescherming
BIOBASED GEVELBESCHERMING

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.