"Creating a circulair economy with a focus on biobased"

Natural Plastics International wint Groene Innovatie Award van NL Greenlabel

Het bedrijf ontving de prijs voor zijn duurzame oplossingen voor de groensector­­

groene innovatie award 1NL Greenlabel stimuleert groene innovatie

NL Greenlabel is een organisatie die zich inzet voor een duurzame leefomgeving. Het label geeft aan hoe groen en ‘natuurinclusief’ een product, plant, gebied of project is. NL Greenlabel heeft meer dan 220 partners die samenwerken aan een groenere toekomst. Elk jaar organiseert NL Greenlabel een business partnerevent waar de partners elkaar ontmoeten, inspireren en informeren. Meer over NL Greenlabel leest u op hun website. https://nlgreenlabel.nl/over-nl-greenlabel/

Natural Plastics International maakt het verschil

Op het eerste business partnerevent van dit jaar, dat plaatsvond op donderdag 30 mei, heeft Natural Plastics International de Groene Innovatie Award gewonnen. Het bedrijf uit Noord-Holland ontwikkelt en produceert biobased en biologisch afbreekbare materialen voor de groensector. Zo maakt het bedrijf onder andere plantenbakken, boomankers en wortelgeleiders van natuurlijke grondstoffen. Deze producten zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de planten en bomen die erin groeien.

De partners kiezen de winnaar

Uit de 220 partners van NL Greenlabel waren drie bedrijven genomineerd voor de Groene Innovatie Award. De andere twee genomineerden waren Bio Bound, dat beton maakt van olifantsgras, en Bio Panel, dat wandpanelen maakt van hennep. Op het business partnerevent mochten de aanwezige partners stemmen op hun favoriete innovatie. Natural Plastics International kreeg de meeste stemmen en won de prestigieuze prijs. Bert van Vuuren, directeur van Natural Plastics, ontving de award uit handen van de bekende tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, die mede-oprichter is van NL Greenlabel.

Een mooie en eervolle erkenning

Bert van Vuuren was erg blij en trots met de award en bedankte de partners voor hun steun en waardering. Hij zei dat de award een mooie en eervolle erkenning was voor het werk dat zijn bedrijf doet. Op naturalplastics.nl vindt u meer informatie over de duurzame producten en diensten van Natural Plastics International.

Groene Innovatie Award
Groene Innovatie Award